Toscane!

Hallo wereld, hier mijn eerste blog! Deze gaat over Fattoria Lavacchio in Toscane. Een schitterend, gastvrije plek waar je een heerlijk glas wijn kan drinken en genieten van het uitzicht! Ga je mee??

Dit hier is het oude pizzahuisje. Aan de achterkant is een leuke kleine pizzaoven ingebouwd waar ze elke woensdag pizza`s bakken tot je niet meer op kan! Hoe gaaf. Over gastvrijheid gesproken. Gastvrijheid zit ze hier in het bloed.

Het bedrijf, de Agriturismo, heeft onder andere een zwembad, pottenbakkerij, trattoria, kleine shop waar ze eigen salami`s etc maken, manege, appartementen. Bij het zwembad even tussendoor een glaasje wijn drinken, wat anti-pasti erbij. Ach, je weet wel, klein plankje met worstjes, artisjok en kaasjes….

Hebben we het nog niet over de wijnen gehad… Ik heb hier al meerdere wijnreizen georganiseerd. Te gek gewoon! Aankomen bij het zwembad met de glas wijn en tafeltje vol met anti-pasti. Als dat geen ontspanning en ontstressen is dan weet ik het niet meer! Gastvrij zijn ze, 1 voor 1 naar de kamer, niet in de rij als groep maar persoonlijk. Faye Lottero is eigenaresse en is van 07:00 tot `s avonds laat in de weer om het iedereen naar de zin te maken. Gastvrijheid tot aan het gaatje! Met de witte topper Pachàr, de rode Cedro en Cedro Riserva als vlaggeschepen maken zij de wijnen al vrijwel Bio-dynamisch. Hun “Organic Lifestyle” is er één met all respect naar moeder natuur. Balans in alle dingen. Naast deze originele wijnen met de Chianti Rufina appelatie zijn zij de eerste producenten die wijnen maken zonder toevoeging van sulfieten! Men dacht dat dit niet kon, helemaal niet toen ze er houtrijping aan toevoegden. Allemaal oxidatie! Maar gezonde wijnstokken geven gezonde en sterke druiven. Dat blijkt maar weer in de “Puro” lijn. Mooie sappige Sangiovese en idem Riserva en een rijke, rijpe witte Puro. Gewoon feestje!

Truffels zoeken, pizza eten, masterclass wijn en pasta maken. Noem maar en je kan daar lekker je gang gaan! Zoals onder op de foto met een B2B groep, “Noabers in Business” uit Twente, hier geweest. Een paar dagen op het domein, fietsen en lunchen in Firenze! Hier heb je het over team builden, coaching 1-op-1, genieten van de lokale gastronomie en gastvrijheid!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X