Wil je mijn stagiair leren kennen?

Hier weer een blog in Coronatijd. Dit keer ga “ik” het hebben over Coaching, begeleiding en de zoektocht op social media naar “de klant”.. Ken je dat?

Ik ben hiermee bezig en heb een fijne stagiair getroffen die me helpt om samen dit te bereiken! Danjel. Hij schrijft hieronder eigenlijk de blog vol! Leuk om te lezen en hem te leren kennen! Ik ben met hem er erg blij mee!

Ik wens je veel leesplezier toe,
Jeroen

“Stagelopen bij een onbekend bedrijf is een spannende opgave die je aangaat. Je komt in contact met nieuwe mensen en komt eigenlijk terecht in een omgeving waar je vreemd bent. Dit kan de eerste weken best even wennen zijn en niet iedereen zal zichzelf gelijk op zijn gemak voelen. Gelukkig was dit voor mij niet zo, ik kwam terecht bij Sotto il Tappo. Sinds dag 1 heb ik het gevoel alsof ik Jeroen Bos, mijn stagebegeleider en tevens eigenaar van Sotto il Tappo, al jaren ken. Ik ben blij dat ik 10 weken met hem aan de slag mag en wij veel van elkaar mogen leren.

Dit ben ik; Danjel van der Voort, 19 jaar en student aan de opleiding commerciële economie in Leiden. Momenteel ben ik bezig met mijn 2e jaar aan deze opleiding en de opdracht voor de laatste periode is stagelopen bij een bedrijf. Na een zoektocht naar een bedrijf in deze lastige coronatijd waar niet iedereen zit te wachten op een stagiair kwam ik terecht bij Jeroen Bos met zijn Sotto il Tappo. Een coaching bedrijf dat zich bezighoudt met wijn en gastvrijheid, en dat laatste is zeker gebleken. Sinds de eerste dag dat ik begonnen ben heb ik het gevoel dat Jeroen en ik over alles kunnen praten.

Door de maatregelen van de corona crisis kan ik niet fysiek in contact komen met Jeroen, alles verloopt via onlinekanalen zoals Skype. Dit is een manier van werken die zowel Jeroen als ik nog nooit eerder had ervaren. Ondanks deze aanpassingen werken wij samen aan Sotto il Tappo in een treinversnelling. Door de open en communicatieve vaardigheden van Jeroen krijg ik de mogelijkheid om veel te leren en veel bezig te zijn met dingen die zich echt diep afspelen binnen het bedrijf, een kans die ik bij grote multinationals nooit zou hebben. Van websites bouwen en optimaliseren tot de leukste Facebook berichten verzinnen en ontwerpen.

Het werk dat ik mag verrichten bij Sotto il Tappo is erg divers maar nog veel belangrijker enorm leerzaam en leuk om te doen. Jeroen laat mij overal binnen het bedrijf meekijken en is ook erg benieuwd naar mijn mening in bepaalde onderwerpen. Ik mag dan misschien wel maar een studentje zijn op het moment, maar Jeroen kijkt hier heel anders tegenaan. Het waarderingsgevoel wat ik hierdoor ontwikkel is een stimulans om nog beter mijn best te doen. Door het inzicht dat ik nu krijg zie ik dingen en situaties in een bedrijf die ik kan meenemen naar de toekomst, en ik denk dat dat precies is waar een stage nou juist om draait. Het gaat niet om kopjes koffiezetten voor collega’s, wat overigens ook best lastig wordt als je je stage uitvoert vanuit huis, maar dat je er echt iets van leert.

De gastvrijheid waar Sotto il Tappo nou juist voor staat wordt door Jeroen op alle vlakken ook echt doorgevoerd en ik kan zeggen dat ik erg blij en dankbaar ben dat ik deze kans mag meemaken. Wij gaan er samen de laatste weken nog iets moois van maken!”

Gastvrije groet, Danjel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X